Niet iedereen bij Cercle beleeft triestige play-offs: "Voor mij hetzelfde als competitie spelen"


Foto: © photonews 13 mei 2019 22:31

Ondanks een prima heenronde in de competitie zullen ze bij Cercle Brugge blij zijn als het seizoen voorbij is. De play-offs zijn immers geen succes: er staan al vijf nederlagen op de teller. Wie wel oprecht gelukkig is om in play-off 2 aan spelen toe te komen, is doelman Miguel Van Damme.

Die stond in de Freethiel tegen Waasland-Beveren nog eens aan de aftrap en dat was toch wel erg lang geleden. "Mijn vorige competitiematch dateerde nog van de vorige periode in eerste klasse. Ik heb wel een bekermatch tegen Beerschot Wilrijk gespeeld. Dat was op 26 september. Onder de doelmannen komen we wel goed overeen. We steunen elkaar."

Van Damme herleeft zo toch een beetje met deze basisplaats in het fanionteam. "Je krijgt wel matchen bij de beloften, maar dat is toch iets anders. Dat is niet van hetzelfde niveau en intensiteit. Het doet deugd nog eens onder de lat te hebben kunnen staan na alles wat ik heb mee gemaakt. Ik ben gepassioneerd door het voetbal. Ik ben blij dat ik terug in doel stond."

Ook plezant in play-off 2

Is dat nu wel leuk, zo voetballen in een quasi leeg stadion? "Voor mij is dat wel echt plezant, ja. Voor mij is play-off 2 in actie komen hetzelfde als competitie spelen. Iedereen weet wel dat er over ons eigenlijk niet gesproken wordt. Ik zou ook liever play-off 1 spelen, maar het is nu niet zo."

Cercle Brugge \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.