Wenkt de chaos? "Nog spannendere week naast het voetbalveld dan erop" en "Dan zijn we vertrokken voor een cascade aan klachten"

13 mei 2019 16:31

De strijd om de titel en om Europees voetbal zullen nog een weekje losbarsten, maar mogelijk wacht ons ook in 'Operatie Propere Handen' nog een en ander de komende weken. Wenkt de absolute chaos?

Peter Vandenbempt verwacht alvast spannende weken: "Het is zo mogelijk een nog veel spannendere week naast het veld dan erop. Er wordt gestreden om de titel en Europees voetbal, maar vooral ook in procedureslagen om te overleven met KV Mechelen, Waasland-Beveren en alle betrokken partijen."

"Het zou kunnen dat ons voetbal tegen het weekeinde in een redelijke chaos is terechtgekomen", gaat hij verder bij De Ochtend. "Er is het kortgeding van KV Mechelen omdat ze het niet eens zijn met de timing van de Geschillencommissie en de eenzijdigheid van de tapes."

Zeer belangrijke week

"Stel je maar eens voor dat er wordt beslist dat de procedure over de matchfixing bij de voetbalbond moet worden uitgesteld? Dan zijn we vertrokken voor ... ja, voor wie weet wat. De KBVB heeft natuurlijk haast en wil het voor 30 juni weten, maar het kan een ongelooflijke cascade aan klachten over en weer geven."

"Dan weet ik niet waar het gaat eindigen. Een eerste klasse met 18 ploegen? Het zou zomaar kunnen in afwachting van de afloop. Een heel belangrijke week komt er in ieder geval aan."

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Sporting Lokeren \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.