Fans Zulte Waregem sturen duidelijk signaal: "Wij wensen het sportieve gedeelte van onze club niet meer te steunen in die laatste 2 matchen"


Foto: © photonews 14 mei 2019 21:29

Op Waasland-Beveren zaten ze vanavond met nog geen vijftig man. De fans van Zulte Waregem zijn het beu na de zware derbynederlaag tegen KV Kortrijk. Er was een boycot voor de uitwedstrijd en de spelers hoeven vrijdag ook op niet al te veel steun te rekenen.

Hieronder het bericht van de South Lane Crew van Zulte Waregem:

Er zijn dit jaar verschillende gesprekken geweest met club, spelers, staff, waarbij wij vertegenwoordigd waren. Verschillende acties om ze positief te motiveren, positief te benaderen en doormiddel van onze steeds positieve support het nodige vertrouwen te geven tijdens dit lange, moeilijke seizoen. We zijn immers van mening dat ondanks men minder kwaliteit in huis heeft, men door inzet, goesting, positieve ondersteuning en hard werken even ver kan komen. 

Bij de start van de play-offs werd duidelijk dat de acties, gesprekken en de steeds positieve support van ons en andere supporters teniet werden gedaan en men terug in oude gewoontes begon te hervallen. Met als dieptepunt de gekende 0-5 verliespartij van dit weekend. Als men play-off wedstrijden of een derby aanvat zonder grinta, vechtlust en wil om te spelen voor de eer en de fans, dan hebben we een groot probleem. Een probleem dat zich ook stelde vorig seizoen. Want ook vorig seizoen werd het truitje niet nat genoeg gemaakt en er beneden de waarden van Zulte Waregem gepresteerd.

Voor ons zit het seizoen er op. Genoeg is genoeg. Wij boycotten samen met de supportersfederatie de wedstrijd van vanavond op Waasland-Beveren. Vrijdag zullen wij als individuen aanwezig zijn op de laatste thuiswedstrijd. Groepsdoeken worden niet uitgehangen, materiaal blijft binnen. We wensen het sportieve gedeelte van onze club voor de laatste twee wedstrijden niet meer te steunen. Bij wijze van protest en signaal dat er deze zomer veel werk aan de winkel is. We zullen vrijdag echter wel de nodige pintjes consumeren om onze club op andere wijze wél te steunen.

Tijd om onze batterijen opnieuw op te laden en er volgend seizoen opnieuw te staan voor onze club.
Tot volgend (hopelijk veel beter) seizoen!

Zulte Waregem \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.