"Zelfs als hij op z'n knieën begint wint hij het spurtduel": snelheidsduivel Openda oogst lof


Foto: © photonews 14 mei 2019 12:41

De goal van Loïs Openda tegen Racing Genk was nog maar zijn tweede treffer dit seizoen. Wel een levensbelangrijke voor zijn team, want Genk mocht zondag de titel nog niet vieren op het veld van Club Brugge.

Bij de verplaatsing op Antwerp kreeg Loïs Openda de voorkeur op Siebe Schrijvers, tegen Racing Genk mocht hij de Limburger vervangen in de tweede helft. Een gouden zet van Ivan Leko, zo bleek. Jacky Mathijssen, bondscoach van Openda bij de U19, was bijzonder blij voor de jonge aanvaller.

Ervaring nodig

Over de grootste troef van Openda moet Mathijssen niet lang nadenken. "Hij is onwaarschijnlijk snel. Op de eerste twintig meter is niemand sneller. Zelfs als hij op zijn knieën moet beginnen, wint hij een spurtduel. Ik denk dat er voor hem een grote toekomst is weggelegd", aldus Mathijssen in Het Nieuwsblad.

"Een spits met zijn snelheid past in elke ploeg en bij elke trainer. Hij is het soort speler dat met vallen en opstaan beter zal worden. Wat hij nu vooral nodig heeft, is ervaring. Ik zie hem elke wedstrijd groeien", stak de trainer zijn lof niet weg voor Openda.

Club Brugge
 
 
 
Reacties.