Manchester City reageert furieus op bericht dat UEFA hen een jaar uit de Champions League wil houden


Foto: © photonews 14 mei 2019 19:05

Serieuze bom na het titelfeest van Manchester City van zondag. New York Times schreef namelijk dat de UEFA de club van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany een jaar uit de Champions League wil houden.

De club zou die sanctie riskeren omdat het in het verleden de regels omtrent ‘Financial Fair Play’ met de voeten trad.

De Citizens reageerden nu heel duidelijk: “Manchester City werkt in volle vertrouwen samen met de financiële controlecommissie van de UEFA, die verondersteld wordt onafhankelijk en toegewijd te werken”, deelt City meteen een sneer uit bij Belga.

“Eerder meldde de UEFA al dat er tijdens het onderzoek niet meer gecommuniceerd zou worden. Daarom zijn we erg bezorgd over de bronnen die de krant nu aanhaalt. We concluderen hieruit dat het vertrouwen van de club in de financiële controlecommissie misplaatst is, of het onderzoek misbruikt wordt om onze reputatie en commerciële belangen te schaden. Of beide.”

“De club werd eerder valselijk beschuldigd van financiële onregelmatigheden en heeft om die beschuldiging te weerleggen voldoende bewijsmateriaal aan de UEFA overhandigd”, sloot het bericht af. Een verhaal dat vast en zeker nog een staartje krijgt.  

Manchester City
 
 
 
Reacties.