Xavier Mercier laat zijn mening gelden bij Cercle: "Ik vond trainerswissel niet nodig"


Foto: © photonews 14 mei 2019 14:51

José Jeunechamps zal tegen Moeskroen plaatsnemen in de dug-out als T1 van Cercle Brugge. Voor de derde keer nadat 'de Vereniging afscheid' nam van Laurent Guyot. Xavier Mercier, zaterdag nog goed voor het enige Brugse doelpunt in Beveren, gaat niet helemaal akkoord met de trainerswissel.

"Ik vond een trainerswissel vijftien dagen voor het einde van het seizoen niet nodig. We hadden ook wel met Guyot kunnen afsluiten. We zijn tenslotte al gered. We moeten niet vaak meer spelen, er is niet veel meer in te vullen. Ik vind het een beetje bizar", besluit Mercier.

Nog niets beslist voor volgend seizoen

Cercle overbrugt het einde van het seizoen met Jeunechamps als interimtrainer, maar er is enige onzekerheid over hoe het daarna verder moet. Dat heeft ook zo zijn effect. "We wachten op de komst van een nieuwe trainer. Zolang die er niet is, kunnen we ook niets beslissen. Pas na zijn komst kunnen we beslissingen nemen voor volgend seizoen."

Wie er ook als coach naast de zijlijn staat, de spelers zullen toch nog een paar resultaten willen neerzetten en een einde willen maken aan de reeks van drie nederlagen op rij. "We spelen voor onze persoonlijke fierheid en voor de supporters. Je moet je truitje natmaken. We praten elke dag over onze moeilijkheden. We laten het hoofd niet hangen. We moeten het seizoen op een mooie manier afsluiten."

Cercle Brugge \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.