Aanmoedigingspremies voor scherprechters Anderlecht, Standard en Antwerp? Bondsreglement is waterdicht

14 mei 2019 08:34

Club Brugge heeft het niet meer in eigen handen om landskampioen te worden, dus een gemotiveerde tegenstander tegen Racing Genk zou hen wel goed uitkomen. Waarom dan niet met een aanmoedigingspremie over de brug komen voor de spelers van Anderlecht en Standard?

Omdat het niet mag. Daar zijn de regels van de KBVB erg duidelijk over. Ook al kan je een aanmoedigingspremie niet als omkoping zien, toch wordt het als competitievervalsing beschouwd.

Twee bondsartikelen maken dat duidelijk:

Artikel B308: "Geen enkele club mag direct of indirect deelnemen aan het bestuur en/of de sportieve activiteiten van een andere club die deelneemt aan eenzelfde officieel kampioenschap."

Artikel B2006 - een van de beschrijvingen van competitievervalsing: "Het aanbieden of geven van een voldoende belangrijk geacht voordeel aan spelers van een andere dan zijn eigen club, die wegens haar klassering belang heeft bij het resultaat van de wedstrijd."

Club Brugge mag dus geen premies uitdelen aan de spelers van Anderlecht en Standard om hen te motiveren voor de wedstrijden tegen Racing Genk. De Limburgers mogen dat evenmin bij Antwerp en Standard.

Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
 
Reacties.