Ook in buitenland bezig met Propere Handen: "Erg, want het gebeurt niet in derdewereldland hé..." en "KV Mechelen is voor ons Ohana!"

14 mei 2019 21:10

De zaak 'Propere Handen' wordt ook in het buitenland met spanning gevolgd. Zo een grootschalig onderzoek is er immers nog niet veel geweest in een Europese competitie met een 'respectabel' verleden. Zelfs in Israël kijken ze uit naar de uitkomst.

Amit Lewinthal, Israëlisch journalist, trok zijn wenkbrauwen op bij het doorlezen van alle artikels die er al verschenen zijn. "Het is verschrikkelijk nieuws hier", zucht hij als we hem contacteren. "Dit gebeurt niet in Oost-Europa of in een derdewereldland, maar in België, dat door alle instanties erkend wordt. Je zou toch geloven dat de clubs bij jullie goed beheerd worden en dat de salarissen op tijd betaald worden."

Lewinthal zit echter zelf al lang genoeg in het wereldje om niets meer vanzelfsprekend te nemen. "Matchfixing gebeurt in Italië, in de lagere klasses in Duitsland en zelfs hier bij ons in Israël. Wij hebben ook onze vragen bij sommige resultaten in de tweede klasse."

KV Mechelen is de club waar Eli Ohana speelde! 

KV Mechelen is een club die in Israël bij heel wat mensen bekend is trouwens. "We herinneren ons de club, vooral de oudere fans. Het is de club waar Eli Ohana speelde, die hier nog altijd als één van de beste Israëlische spelers ooit wordt gezien. Ze wonnen met hem de Europa Cup. Wat er ook gebeurt met KV Mechelen, we zullen altijd met nostalgie terugdenken aan die periode met Ohana en het team dat ze hadden."

Beker van België \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.