De redenen waarom Thomas Meunier weg moet uit Parijs (en waarom Engeland lonkt)


Foto: © photonews 14 mei 2019 15:10

Thomas Meunier heeft niets meer gehoord over een contractverlenging en liet zelf al weten de boodschap begrepen te hebben. De rechtsachter verlaat PSG hoogstwaarschijnlijk deze zomer om naar de Premier League te trekken. Als Manchester United zou aankloppen, gaat hij desnoods te voet.

Meunier heeft het al een paar keer verkorven bij de fans van de Parijse topclub, vooral op sociale media dan. Hij gaf een like aan een tweet van Olympique Marseille, de aartsrivaal, en aan Manchester United, twee weken nadat die PSG uit de Champions League hadden geknikkerd.

Nu is het geen geheim dat de Rode Duivel grote fan is van Manchester United en dat hij hoopt dat zij zullen komen aankloppen deze zomer. Want bij PSG is zijn verhaal geschreven. De club en hij hadden een soort haat-liefde-verhouding.

Tactisch?

Meunier heeft enkele cruciale assists en goals gemaakt voor de Parijzenaars. Maar toch vond zijn trainer, Thomas Tuchel, dat hij tactisch niet de sterkste is. Meunier heeft immers de neiging om telkens mee in de aanval te gaan.

Ook tijdens zijn revalidaties dit seizoen kwam er onvrede naar boven omdat hij volgens de technische staf niet het volle pond gaf om zo snel mogelijk klaar te geraken. Dat zou het bestuur ter ore zijn gekomen, die dan ook niet staan te springen om zijn contract te verlengen. In ieder geval schermt Meunier nu al met Engelse interesse. Een competitie waarvan hij altijd meer fan is geweest dan de Franse. Hallo United?

Premier League \\ Ligue 1 \\ Manchester United \\ PSG
 
 
 
Reacties.