Lieven Maesschalck bijzonder lovend over "mentale weerbaarheid" van pechvogel Oulare


Foto: © photonews 14 mei 2019 09:30

Obbi Oulare is nog altijd zeer jong, maar toch heeft de aanvaller al de nodige pech gekend in zijn carrière. Een kuitbeenbreuk was de laatste tegenslag in het rijtje.

De spits was dan ook bijzonder blij met zijn speelminuten tegen AA Gent. Kinesist Lieven Maesschalck zag al heel wat topsporters passeren in zijn praktijk en steekt zijn bewondering voor Oulare niet weg.

"Obbi is enorm toegewijd. Hij is iemand die perfect uitvoert wat je hem vraagt, op en top prof. Het is ook niet toevallig dat hij tegen AA Gent bleef verderspelen met krampen. Hij kan zichzelf wegcijferen voor anderen", aldus Maesschalck bij Het Laatste Nieuws.

Verwachtingspatroon

Zo'n ingesteldheid moet je wel hebben, als speler die vaak moet terugknokken na blessures. "Onderschat het niet. Eerst een heupoperatie, vervolgens de tegenslag met die beenbreuk. Ik bewonder dat hij altijd zo optimistisch gebleven is."

"Obbi is 23 jaar, zijn carrière moet eigenlijk nog beginnen. Er heerst een bepaald verwachtingspatroon, hij wil zich bewijzen en zijn verplichtingen nakomen bij zijn club. Als dat dan niet lukt door blessures", schetste Maesschalck de moeilijke omstandigheden voor Oulare.

Standard
 
 
 
Reacties.