📷 Verdiende beloning na decennia leiderschap: Herman Wijnants gehuldigd voor tientallen jaren inzet


Foto: © photonews 15 mei 2019 21:16

De thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi staat bij Westerlo volledig in het teken van het afscheid van manager Herman Wijnants, liefst veertig jaar lang hét gezicht van de club. Voor de aftrap kreeg Wijnants dan ook een verdiende huldiging en gingen de handen op mekaar voor zijn verdiensten.

Onder Wijnants transformeerde Westerlo van een ploeg in tweede provinciale naar een team dat doorgroeide tot de hoogste afdeling van het land en twee seizoen Europees speelde. Na veertig jaar geeft de manager-voorzitter de fakkel door aan de nieuwe Turkse eigenaars. Westerlo wilde hem uiteraard nog wel bedanken voor alles wat hij voor de club deed.

Voor aanvang van de match werd hij het veld op geroepen, applaudiseerden de supporters voor hem en scandeerden ze zijn naam en kreeg hij een aantal geschenken: een truitje van zijn favoriete ploeg, bloemen en een fles van - vermoeden we - de betere drank. Dit alles op de tonen van My Way van Frank Sinatra.

Traktatie na de match

Wijnants is overigens zeker van plan om iets terug te doen voor de Westelse supporters. Alle consummaties na afloop van de wedstrijd in het themacafé en de grote kantine zijn tot middernacht voor zijn rekening.

Charleroi \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.