Clubmensen unisono over play-off 2: "Aanslag op het Belgische voetbal"

15 mei 2019 13:00

De roep om een einde te maken aan play-off 2 klonk nog nooit zo luid. De motivatie is soms ver zoek, er komt geen kat kijken en de inzet is quasi nihil.

De negatieve reacties komen uit alle mogelijke hoeken. Het Nieuwsblad ging polsen bij elk clubbestuur in 1A en 1B en bijna overal was er kritiek. Wij hebben de meest opmerkelijke reacties gebundeld.

Ivan De Witte (KAA Gent): "Vooral sinds de toevoeging van clubs uit 1B. Dat was een aanslag op het Belgisch voetbal en voegt niets toe. Maar je kan Play-off 2 niet veranderen zonder het hele systeem te veranderen. Laat de eerste zes PO1 spelen en de andere 10 in één groep voor een Europese barragefinale spelen. En voor degradatie. Dan krijg je wel inzet."

Vincent Mannaert (Club Brugge): "Als 18 van de 24 profclubs in België ongelukkig zijn omdat ze niet kunnen deelnemen aan PO1, zou ik het systeem toch eens grondig herbekijken, ja."

Matthias Leterme (KV Kortrijk) over financiën: "De inkomsten uit de horeca en maximaal 200.000 euro aan tv-gelden wegen niet op tegen de wedstrijdpremies van de spelers."

Marc Vanmaele (Cercle Brugge): "Het Europees ticket is slechts een zoethoudertje, maar de supporters komen niet, de sponsors klagen, je krijgt geen eters en de inkomsten lopen terug."

Joseph Allijns (KV Kortrijk): "De kranten besteden er geen aandacht aan, het is absoluut geen volwaardige competitie en het niveau is om te huilen."

Charleroi \\ Sint-Truiden \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ Union SG \\ Beerschot \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.