Eupen stuurt bleek Beerschot Wilrijk zonder punten terug richting Kiel


Foto: © photonews 15 mei 2019 22:18

Eupen heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019 met een overwinning afgesloten. Een rake kopbal net na rust was voldoende om een gehavend Beerschot Wilrijk met lege handen huiswaarts te sturen. Al hadden de Panda's zelfs nog kansen om de score verder uit te diepen.

Het treffen tussen Eupen en Beerschot Wilrijk had alleen maar eer als inzet, want de nummers 5 en 6 uit groep A van play-off 2 stonden tegenover elkaar. Bezoekende coach Vreven heette Grisez opnieuw welkom na een schorsing, Mboko moest wel vanop de strafbank toekijken. Verder kon Vreven ook geen beroep doen op de geblesseerden Maes, De Mets en Brogno. 

Bij de thuisploeg zat Van Crombrugge zoals verwacht op de bank, de 1,95 meter lange Niasse kreeg het vertrouwen in een verder karig gevuld stadion.

Placca met eerste kans

De eerste opwinding kwam van de voet van Placca, maar de aanvaller stond buitenspel toen Niasse met een puike redding uitpakte. Beide doelmannen kregen weinig werk op te knappen, al mochten de bezoekers Fall dankbaar zijn dat hij zijn controle helemaal miste toen hij vrije baan had richting Vanhamel. 

Weinig spektakel

Verder leek het erop beide ploegen een veredelde oefenmatch afwerkten in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen: geen grote kansen, slordige passes en een matig tempo. De afwezigen hadden voor een keer geen ongelijk. Gelukkig waren er wel enkele kleinere kansjes. 

Milicevic kreeg de handen dan toch eens op elkaar met een goed geplaatste vrije trap, maar Vanhamel stak er een stokje voor.  Net wanneer Eupen terug meer controle kreeg over de wedstrijd lanceerde Vanhamel Tissoudali. De hand van Niasse voorkwam erger. Placca schoof zijn schot dan weer een metertje naast. Ruststand: 0-0.

Snelle goal na rust

Wel snel een doelpunt na de koffiepauze. Milicevic schilderde een hoekschop op het hoofd van Loties en via de paal was Vanhamel geklopt. Eupen tankte vertrouwen, Beerschot Wilrijk liep achter de feiten aan en moest het spel ondergaan.

Toch kregen de bezoekers twee goede kansen op korte tijd, maar Niasse hield eerst Placca en daarna Montiel van de gelijkmaker. Ook Eupen kreeg kansen. Toyokawa kreeg te veel ruimte en knalde staalhard tegen de paal. Al ging de vlag ook de hoogte in.

Kansen voor Eupen

Een kwartier voor tijd moest diezelfde Toyokawa altijd scoren na uitstekend werk van Milicevic, maar de Mannekes bleven in de match. Ook omdat de ingevallen Schouterden zijn poging met een beenveeg gered zag worden. 

Een echt slotoffensief bleef uit, goals vielen er dan ook niet meer in een rasechte eindeseizoenswedstrijd. Eupen wint zijn laatste thuismatch van het seizoen, terwijl Beerschot Wilrijk zaterdag nog een laatste kans krijgt om geen hekkensluiter te worden in groep A van play-off 2. 

 

Eupen \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.