Hamdi Harbaoui legt uit waarom hij die derde strafschop niet voor zijn rekening nam

15 mei 2019 15:36

Zulte Waregem speelde dinsdag in functie van zijn topschutter, die absoluut voor een tweede keer op rij de Gouden Stier in de wacht wil slepen. Het was dan ook erg vreemd dat hij na twee omgezette strafschoppen de derde aan Bongonda liet.

Als een volleerd strafschopnemer stuurde de topschutter van de Jupiler Pro League Kevin Debaty twee keer het bos in. In de race om de Gouden Stier bedraagt zijn bonus nu twee goals op Samatta. Erg vreemd dus dat Hamdi Harbaoui ook de derde pingel niet voor zijn rekening nam.

"Wanneer anderen voor jou spelen moet je hen ook een plezier gunnen. Theo viel sterk in en had al een penalty voor mij versierd, hij verdiende die laatste", aldus de Tunesische goalgetter met 25 rozen achter zijn naam. Bongonda was ingevallen bij de rust en dwong twee penalty's af.

Zal hij het zich zondag nog beklagen? "Als het niet volstaat dan volstaat het niet. Je moet ook niet te gulzig zijn in het leven. Ik wou die derde echt niet geven, ik had het ook beloofd aan Theo. Bij mijn tweede goal zei ik, 'de volgende is voor jou'."

Het was de laatste kans om goals aan zijn totaal toe te voegen, want vrijdag is hij geschorst. "Ik ben tevreden met mijn twee goals. Vrijdag ga ik mijn ploegmakkers nog steunen en dan zit mijn seizoen erop", besloot de topschutter met een brede smile.

Zulte Waregem \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.