Clement haalt motivatie uit nederlaag tegen Club én heeft voorstel voor de Pro League


Foto: © photonews 15 mei 2019 19:14

Philippe Clement pakte woensdag, in aanloop naar het duel tegen Anderlecht, de tijd om nog even terug te komen op het resultaat en de VAR-fases van afgelopen zondag tegen Club Brugge.

Tijdens de topper tegen Club Brugge hoopte dat de VAR zou tussenkomen voor een fout van Wesley op Aidoo. Dat gebeurde niet -scheidsrechtersbaas Verbist steunde de beslissing van de videoref- en achteraf gaf ook Clement toe dat er niet veel aan de hand was.

"Toen ik later de beelden zag, zag ik dat er wel contact was met Wesley, maar dat het niet opzettelijk was. Ik vond het dus geen fout. Anderzijds was het ook totaal geen penalty voor Club", legde de trainer van Genk uit bij Sporza.

Clement deed ook een voorstel om in de toekomst onterechte, negatieve kritiek op de VAR tegen te gaan. "Ik zal de Pro League vragen dat de trainers in de toekomst beelden van de VAR kunnen zien voor we op de persconferentie komen."

Genk was zondag voor even virtueel kampioen, maar het feit dat Club Brugge weer helemaal meedoet in de titelstrijd deert hem niet. "Ik heb niet het gevoel dat Club Brugge onder onze huid is gekropen. Dat het zondag niet gelukt is, maakt ons nog gretiger om het donderdag wel te doen", besloot Clement.

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
 
Reacties.