Verbist: "VAR zat er één keer naast tijdens Club Brugge - KRC Genk"


Foto: © photonews 15 mei 2019 13:19

Zoals elke week geeft scheidsrechtersbaas Johan Verbist uitleg bij ingrepen die de VAR (niet) deed tijdens de voorgaande speeldag. Deze woensdag lag de focus vooral op Club Brugge - KRC Genk.

Er waren voor speeldag 8 minder fases in vergelijking met andere speeldagen. De helft van de besproken fases gaat zelfs over de topper tussen Club Brugge en Genk. Daarin geeft Verbist de VAR gelijk dat hij niet ingreep bij de tweede goal van de thuisploeg. Genk claimde een overtreding bij een voorgaande fase tussen Wesley en Aidoo.

Maar Verbist zag ook een foute ingreep van de VAR. Zo had hij Bram Van Driessche niet naar het beeldscherm mogen roepen bij de 'penaltyfout' op Openda. "De scheidsrechter is in deze fase niet clearly wrong", aldus de scheidsrechtersbaas. (filmpje hieronder, let niet op de foute titel)

Er was meer dan alleen maar Club-Genk. Op het Kiel had de VAR ook niet mogen ingrijpen bij een call van de lijnrechter. Die zag de bal over de doellijn na een strafschop van Osimhen en de beelden gaven geen uitsluitsel. "Dan moet men de beslissing van de assistent-scheidsrechter steunen."

De tussenkomst van de videoref bij de elleboogstoot van Harbaoui was dan weer een terechte tussenkomst.

Club Brugge \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem \\ Beerschot \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.