Vijf redenen waarom Club Brugge alsnog de titel kan pakken


Foto: © photonews 15 mei 2019 18:34

Genk ligt nog steeds in polepositie om de titel te pakken, maar zondag is ook de Brugse hoop terug opgeflakkerd. Wij zochten vijf redenen waarom Club Brugge alsnog de titel kan pakken.

1: Club heeft niets meer te verliezen en hoeft niet te rekenen

Met nog twee speeldagen te gaan, telt Club Brugge acht punten voorsprong op nummer drie Antwerp. Het is dus al zeker minstens tweede.

Club stond op speeldag negen voor het laatst op kop en kampeert al maanden op plek twee. In de laatste week van de competitie kan het dus enkel nog beter doen dan die tweede plek.

Voor de mannen van Ivan Leko is de opdracht duidelijk: zes op zes halen. Rekenen hoeft niet. Als Genk donderdag op het veld van Anderlecht na pakweg tachtig minuten nog gelijkstaat, zal het toch ergens op twee gedachten hinken. Het punt verdedigen of de twee ‘resterende’ punten aanvallen. Die twijfel is er niet bij Brugge.

2: Mentale voordeel na zege in Jan Breydel

Ervaringsdeskundige Aimé Anthuenis zei woensdag nog dat Genk volgens hem een tik heeft gekregen tegen Brugge.

Als de bal van Aly Samatta zondag in de slotminuut  tegen de netten was gegaan in plaats van tegen de paal, was de titel virtueel binnen voor Genk. Nu moeten de Limburgers nog twee keer vol aan de bak. Een wereld van verschil en een vervelende situatie.

3: Eén Genkse misstap kan volstaan…

Als je naar de stand kijkt, bedraagt het verschil tussen Racing Genk en Club Brugge drie punten. In werkelijkheid zijn er dat door de afronding na de reguliere competitie maar twee en een half.

Als Club Brugge donderdag óf zondag wint en Racing Genk verliest, springt blauw-zwart dus meteen naar de leidersplaats.

4: ...En dat zou kunnen gaan wegen op de jonge Genkse spelersgroep

Racing Genk lijkt al een heel seizoen immuun voor stress. Maar nu is het money time. De belangen zijn groter dan ooit en  eén nederlaag kan volstaan om Genk na een prachtig seizoen met lege handen te laten achterblijven.

De jonge Genkse kern heeft weinig ervaring met de strijd om de titel. Dat is bij Club Brugge wel wat anders. Het grootste deel van hun kern pakte vorig seizoen al de titel.

5: Het afscheid van Ivan Leko

Het contract van Ivan Leko loopt af op het einde van het seizoen en Club Brugge is niet van plan om dat te verlengen. Het motiveert de Kroaat enkel maar om zich nog meer te bewijzen.

Leko wil absoluut voor het tweede jaar op rij de titel pakken met Club Brugge. Het is al van 1975-1976 -1977 geleden dat Club nog eens twee jaar op rij de titel pakte. Dat is meer dan veertig jaar geleden.

De spelers die het onterecht vinden dat Leko niet mag blijven, zullen zich ongetwijfeld dubbelplooien voor hun coach. Spelers waar Leko in het verleden al eens mee botste, hoeven hun voet dan weer zeker niet terug te trekken. Zelfs als ze kampioen worden, is er volgend seizoen wellicht een nieuwe trainer.  

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.