Westerlo kan nog iets unieks realiseren op slotspeeldagen, Bob Peeters in de wolken: "Worden daarvoor beloond"


Foto: © photonews 15 mei 2019 06:38

Acht speeldagen zijn er al gespeeld in play-off 2 en in groep A zijn er nog drie teams die kunnen strijden voor de groepswinst. Daarbij ook ... KVC Westerlo, het nummer 4 uit 1B. Bijzonder, toch?

"Het objectief voor mezelf was tien punten halen in play-off 2, maar we hebben er nu al twaalf", was Bob Peeters na de zege aan de Belgische kust in zijn nopjes. "We zijn niet het zwakke broertje van de groep en we laten ook zien dat we goed voetbal kunnen brengen."

"We hebben al vaak vrijuit gespeeld, met veel drang naar voren. Bij KV Oostende zijn we daarvoor beloond. Je kan wedstrijden winnen zonder goed te spelen of offensieve intenties te hebben, wij tonen dat het beiden samen kan."

We zijn niet het zwakke broertje in de groep

En dus is Westerlo nog niet uitgeschakeld voor groepswinst, al moeten ze wel nog tegen de top-2 uit de groep. "We zullen zien wat het geeft thuis tegen Charleroi, want het is al een zwaar seizoen geweest voor veel jongens. Wie gaat er fit zijn en kunnen we stunten?"

"Dan gaan we zien wat er de laatste match op Stayen nog mogelijk is eventueel." Charleroi is voorlopig leider in de groep met 16 punten, STVV telt er 13 en Westerlo 12. Met een zes op zes kunnen ze zich nog plaatsen als groepswinnaar, als Charleroi niet wint van KAS Eupen.

Charleroi \\ Sint-Truiden \\ Westerlo \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.