Titeldroom van Club Brugge spat uit elkaar tegen tienkoppig Standard


Foto: © photonews 16 mei 2019 22:25

De beslissing is gevallen in de Jupiler Pro League. KRC Genk is kampioen, voor Club Brugge is het over. Op het veld van Standard werd blauw-zwart genekt door twee treffers van Razvan Marin na de pauze. Standard speelde zelfs een uur met zijn tienen.

Dankzij de zege tegen Genk van afgelopen zondag had Club Brugge nieuw leven in de titelstrijd geblazen. Maar dan moesten de Bruggelingen wel bevestigen op bezoek bij Standard, op de dool met een 0 op 12. Leko koos voor een versterkt middenveld met Amrabat waardoor Schrijvers, die zondag niet overtuigde, naar de bank verhuisde. 

Preud'homme zag op zijn beurt heel wat spelers terugkeren, maar toch zat Carcela op de bank. Op naar een mooie voetbalavond in Luik dan maar? De start was alvast veelbelovend met prima kansen voor Diatta - al ging de vlag de hoogte in - en Cimirot, maar de overige 43 minuten stelden weinig voor in een matige topper.

Beide doelmannen werden nauwelijks op de proef gesteld, Vanaken demonstreerde wel enkele keren zijn uitmuntende traptechniek bij een opeenstapeling van hoekschoppen. Club kreeg overigens 9 corners in de eerste helft. 

Standard nog een uur met 10

De VAR en Club waren in deze play-offs geen geslaagd huwelijk, maar deze keer hielp de videoref een handje. Fai kreeg eerst slechts geel van Boucaut voor een fout op Vormer, maar mocht na een halfuur toch meteen gaan douchen na het bekijken van de beelden. 

Club controleerde maar kon ook met een mannetje meer niet overtuigen. Ochoa moest nog één keer in actie komen op een schot van Vanaken, Dennis mikte zijn poging dan weer voorlangs. Zonder veel werk te verrichten mochten Ochoa en zijn collega Horvath met een brilscore richting kleedkamers. 

Leko gooide na rust Openda dan maar in de strijd. De invaller kreeg meteen een opgelegde kans, maar Ochoa voorkwam erger. De krul van Rits ging dan weer nipt naast. Club trok vol in de aanval, maar het spel werd maar al te vaak stilgelegd. Vanaken kreeg het zelfs aan de stok met enkele thuisfans die bijna het veld betraden. 

Penalty Marin

Club kreeg nog wat extra moed dankzij de gelijkmaker in het Astridpark, maar kreeg vervolgens zelf een opdoffer te verwerken. Boucaut legde de bal op de stip na handspel en Marin knalde de elfmeter staalhard voorbij Horvath. 

Meer dan ooit was het van moeten voor de uittredende landskampioen, maar Ochoa aan het werk zetten bleek o zo moeilijk. Ook de inbreng van Danjuma en Schrijvers had weinig effect. Het was Standard dat zelfs nog een prima kans kreeg, maar het schot van Marin ging hoog over. 

Club kon amper nog iets creëren en kreeg zelfs nog het deksel op de neus. Marin knalde in de slotminuten een vrije trap vanop goed 30 meter héérlijk in doel. Einde verhaal voor Club, Genk (verdiend) kampioen. 

Club Brugge \\ Standard
 
 
 
Reacties.