Finale play-off 2: Charleroi en KV Kortrijk gaven elkaar de afgelopen maanden geen duimbreed toe


Foto: © photonews 16 mei 2019 16:52

In play-off 1 is er nog niets beslist, maar in play-off 2 zijn de teerlingen wel al geworpen. Charleroi en Kortrijk spelen de finale.

Charleroi won zijn groep met 19 op 27 en deed zo beter dan favoriet Sint-Truiden. (14) In groep B kan Union (20) nog over KV Kortrijk (21) springen, maar de Brusselaars bemachtigden geen Europese licentie en spelen de finale van play-off 2 sowieso niet.

Charleroi eindigde de reguliere competitie op plek negen met 42 punten. Kortrijk strandde op plek zeven met één puntje meer. Ook op vlak van doelsaldo gaven ze elkaar zowel in de reguliere competitie als in de play-offs geen duimbreed toe. 

Beide teams reden een hobbelig parcours op weg naar de finale van play-off 2. Charleroi begon met 7 op 21 aan het seizoen en leek meteen uitgeteld voor een plek bij de eerste zes. Kortrijk pakte maar 5 punten in de eerste 7 wedstrijden en leek een heel seizoen tegen de degradatie te moeten gaan vechten.

Maar kijk: Kortrijk won zes van de laatste tien wedstrijden van de reguliere competitie en trok met vertrouwen naar play-off 2.

Charleroi begon met twee nederlagen aan play-off 2, maar stelde met 19 op 21 orde op zaken.  

In de finale krijgen we dus Osimhen-Morioka versus Avenatti-Stojanovic. Wij zouden er geen geld op durven inzetten. Maar als we toch moeten kiezen, geven we toch het voordeel aan Charleroi.

De Carolo’s toonden zich dit seizoen namelijk sterker in de 'grotere' wedstrijden. Tegen de zes clubs uit play-off 1 pakte Charleroi 15 op 36. Kortrijk amper 7 op 36. De Kerels konden enkel in eigen huis winnen van Antwerp en pakten dus vooral punten tegen de ‘kleinere’ clubs.

Charleroi speelde de afgelopen drie jaar ook twee keer in play-off 1. Het deed heel wat ervaring op in die topwedstrijden. Ervaring die in de finale tegen KV Kortrijk vast en zeker van pas zal komen. 

Charleroi \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.