"Kans dat Genk nu de titel pakt groter dan vorige zondag tegen Club"

16 mei 2019 14:56

Er resten ons nog twee speeldagen in play-off 1 en mogelijks kennen we donderdagavond de landskampioen. Dan moet Genk op Anderlecht beter doen dan Club Brugge op Standard.

We legden ons oor te luister bij Eric Van Meir en we vielen met de deur in huis. We vroegen hem of de kampioen donderdagavond al bekend ging zijn. "Moeilijke vraag", zei Van Meir al peinzend in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Ik achtte de kans alleszins groter dat het vandaag ging gebeuren in vergelijking met vorige week zondag. Ik dacht dat Club Brugge die match ging winnen en dat zag je ook aan de strijd en verbetenheid bij de spelers. 'Niet op ons veld', viel er van hun gezichten af te lezen", zei de analist.

Wat Van Meir betreft speelt Genk straks kampioen, of dat nu op donderdag is of op zondag. "Je leest overal dat Racing Genk 4 op 6 moeten halen om de titel te pakken. Maar dat is natuurlijk allemaal erg relatief, want in dat geval moet Brugge al 6 op 6 pakken."

"En dat zal nog zo simpel niet zijn", ging hij verder. "Michel Preud'homme zal het hen op bezoek bij Standard absoluut niet cadeau doen en thuis tegen Antwerp is ook een hele klus", besloot Van Meir.

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.