In play-off 1 wordt er nog op drie fronten gestreden: "Ik zie het klassement niet meer veranderen"


Foto: © photonews 16 mei 2019 15:53

Met nog twee speeldagen te gaan wordt er in play-off 1 nog op drie fronten gestreden. Racing Genk en Club Brugge gaan voor de hoogste eer en voor plaatsen 3 en 5 wordt het ook nog spannend.

We gingen eens polsen bij analist Eric Van Meir en die denkt dat er niet meer veranderingen op til zijn in het klassement. "Er moet nog heel veel gebeuren als het klassement zondag anders zal zijn als het huidige", zei hij in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Met andere woorden: Genk speelt kampioen, Antwerp wordt derde en Anderlecht zal beslag leggen op de vijfde plaats. "De kans dat Racing Genk donderdag de titel pakt schatte ik hoger in dan dat ze die op Brugge gingen pakken." (lees HIER meer over de verwachtingen van Van Meir in de titelstrijd).

{INSERT_RANKING}

De strijd om de derde plaats is er een tussen Standard en Antwerp. "Antwerp heeft een iets makkelijkere opdracht. Als ze straks thuis winnen van Gent is het binnen denk ik. Standard moet nog partij geven aan de twee titelkandidaten."

"Ik vond het een stunt dat Antwerp play-off 1 heeft gehaald en met die derde plaats verbazen ze me echt. Ze zouden ook niet misstaan in Europa. Het is een club met veel traditie en een grote aanhang", aldus Van Meir.

Ten slotte bepalen Gent en Anderlecht nog wie met plaats 5 aan de haal gaat. "Dat geeft Anderlecht niet meer af", zei Van Meir. Nochtans wordt er hier en daar gezegd dat RSCA Genk geen duimbreed in de weg zal leggen, omdat de fans niet willen dat Brugge de titel nog verovert.

"Zever! Bij supporters zou ik dat nog kunnen begrijpen, ook al wil je dat je club elke match wint. Maar de spelers gaan niet mee in dat verhaal. Zij spelen voor de eer, de wedstrijdpremies en de club."

"Voor het overige moet Anderlecht hopen op een negatieve uitspraak voor Mechelen zodat ze toch nog Europees voetbal kunnen halen. En als de vierde van play-off 1, Standard dus, zijn job doet in het barrageduel tegen de winnaar van play-off 2", besloot van Meir

Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.