GENK is KAMPIOEN na gelijkspel in Anderlecht (en met dank aan tien man van Standard)


Foto: © photonews 16 mei 2019 22:20

Racing Genk is kampioen en ze mogen daarvoor ook een bedankkaartje richting Luik sturen. Zelf kwamen ze niet verder dan een gelijkspel tegen een moedig Anderlecht. Maar in Sclessin wonnen tien Rouches intussen wel van Club Brugge. De ontlading was er niet minder op!

Een halfuur voor de match was het Constant Vanden Stock-stadion quasi leeg. Behalve in één hoek, waar al lawaai werd gemaakt dat het geen naam had. De fans uit Limburg zouden hun kelen niet meer dichtdoen een dikke twee uur later. Aan steun ontbrak het de bezoekers in ieder geval niet.

Simpel

Na tien minuten beloonden ze zoveel vocale ondersteuning met een doelpunt. Poepsimpel eigenlijk: Maehle dweilde zijn rechterflank af, mocht ongehinderd voorzetten en de infiltrerende Heynen duwde binnen. Zo makkelijk is voetbal als je de basis perfect uitvoert.

Trossard had nog twee goeie kansen om de schaapjes al voor de rust op het droge te hebben, maar zijn vizier stond niet goed afgesteld. Dat hij niet volledig fit was - hij had al last bij de opwarming - was heel de match door duidelijk.

En Anderlecht? Dat deed aandoenlijk zijn best. Het was niet de beste wedstrijd van de leider. Verre van zelfs! Maar Standard hield intussen nog altijd stand tegen Club en dus was de titel virtueel binnen. Al had het evengoed 1-1 kunnen staan als Santini een wenkende kans niet tegen de paal had getrapt. En Santini kreeg er nog zo eentje, maar toen geraakte de Kroaat niet voorbij Vukovic.

Anderlecht betere ploeg

Genk kreeg ook zijn momenten, maar de zenuwen speelden hen duidelijk ook parten. Te veel werd er voor eigen succes gegaan. En dan weet je dat er altijd wel een bal goed kan vallen. En zo gebeurde: een hoge voorzet van Saelemaekers werd door de hoog opverende Bolasie - wat een détente! - tegen de netten gekopt. Een scenario dat niet ingecalculeerd was...

Want Anderlecht was zowaar de ploeg die de bal opeiste. En in Luik? Daar had Marin net een penalty omgezet voor de 1-0. Het stadion ontplofte, hier kon zowaar iedereen in het Astridpark mee leven. De zenuwachtige bedoening bij Genk ging door en er werd met vuur gespeeld. Anderlecht kreeg de bal en de bezoekers verdedigden. Maar uiteindelijk volstond het wel! 

Want het Constant Vanden Stock-stadion ontplofte nog maar eens, want in Luik werd het 2-0! Genk kampioen, dik verdiend. Proficiat Genkies!


 

Anderlecht \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.