Zijn dit de laatste matchen van Vanaken in België? "Hij kan bij subtoppers in het buitenland mee"


Foto: © photonews 16 mei 2019 06:46

Tweemaal Profvoetballer van het Jaar, Gouden Schoen en tot nu toe 14 doelpunten en 16 assists. Je mag er gif op innemen dat er deze zomer heel wat belangstelling zal zijn voor Hans Vanaken. Op zijn 26ste zou hij de stap wel eens durven zetten naar het buitenland. Maar wat is voor hem de goeie keuze?

Gezien zijn statistieken kan je het belang van Vanaken voor Brugge amper onderschatten. De man is 'Het Brein' van blauw-zwart. “Gezien zijn loopvermogen vind ik Duitsland wel iets voor hem”, zegt Franky Van der Elst in Het Nieuwsblad. “Zet hem maar in een ploeg met lopende mensen rond hem. Hij zal dan misschien minder vaak scoren, maar hij zal zeker assists geven."

Vanaken heeft wel een bepaalde stijl die niet overal past. "In de Premier League, waar feller en agressiever wordt gespeeld, wordt het iets moeilijker. Alhoewel, eender waar je hem zet, hij zal altijd en overal assists geven. Hij is de man die alles bindt en stuurt. In mijn ogen kan Hanske ook bij goeie ploegen meedraaien. Niet alleen degradatiekandidaten in het buitenland, maar ook subtoppers.”

Club Brugge \\ Standard
 
 
 
Reacties.