Elk detail is van belang: het opmerkelijke verhaal achter de 'Redmontada' van Liverpool


Foto: © photonews 16 mei 2019 10:09

Op het hoogste niveau telt elk detail. Dat weet ook Jürgen Klopp. Maar de Duitse coach ging wel héél ver om de finale van de Champions League te halen.

Lewis Hamilton draagt naadloos ondergoed om zijn wagen een tikkeltje sneller te laten rijden, Chris Froome haalt elke gram van zijn fiets om die Alpencol te beklimmen.

Ook Liverpool FC laat niets aan het toeval over op weg naar de ultieme oppergaai. We schrijven dinsdag zeven mei jongstleden. The Reds sturen FC Barcelona met 0-4 naar Catalonië. 

In minuut 79 trapte Divock Origi Liverpool naar de finale van het Kampioenenbal. Het leek een doelpunt dat je op zaterdagochtend zou kunnen zien bij de U8. Maar was het wel toeval?

Video-analyse voor... ballenjongens!

Het antwoord op de vraag is glashelder: neen! In de heenwedstrijd hadden Jürgen Klopp en zijn video-analisten opgemerkt dat de spelers van Barça quasi elke beslissing van de scheidsrechter aanvochten.

Bij elke stilstaande fase zijn waren er seconden met concentratieverlies. En nét daarmee stapte Klopp naar de ballenjongens. Jawel, die knapen kregen een volledige video-analyse op hun bord.

Wat kan beter? Wat deden ze te traag? En vooral: wanneer moeten ze snelheid maken? De veertienjarige Oakley Cannonier wist dus perfect wat hij deed toen hij de bal - terwijl het wedstrijdleer nog op het veld lag - richting cornervlag rolde.

En de rest is geschiedenis. Zou de knaap op één juni ook delen in een eventuele winstpremie?

Premier League \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.