"Werden niet bevraagd": Pro League komt met duidelijk statement na voorstelling overnemer Udi Shochatovitch bij Lommel

16 mei 2019 20:55

SK Lommel had al enige tijd een akkoord met Israëlische advocaat Udi Shochatovitch om de club over te nemen, maar ze wilden bij de Limburgers niet over een nacht ijs gaan. Maar: de Pro League is met een statement gekomen.

Woensdag werd de Israëliër officieel voorgesteeds in Lommel, net als nog een investeerder: Rudi Vandeput. 

De voorzitter gaf in Het Belang van Limburg aan dat er niets bezwarend gevonden werd bij een onderzoek door de Pro League, maar daar vallen ze uit de lucht. 

Pro League: "We werden niet bevraagd"

De Pro League gaf namelijk aan niet bevoegd te zijn in de zaak. "De Pro League nam kennis van het interview van de voorzitter van Lommel SK in de pers vandaag met hierin de quote « Shovatovitch is uitgebreid gescreend door de Pro League, die geen bezwaar heeft voor zijn toetreding tot onze club. » (HBVL, 16.05)."

"Om misverstanden te vermijden, wensen we volgende zaken te expliciteren: De Pro League is niet bevoegd in deze materie. Dit is het exclusief domein van de licentiecommissie van de KBVB. De Pro League werd niet bevraagd over de interventie van de heer Udi Shovatovitch en heeft bijgevolg geen onderzoek ingesteld naar deze persoon en de conformiteit van deze operatie met de bepalingen in het licentiereglement."

Lommel SK
 
 
 
Reacties.