Van Den Bogaert voorspelt mooie toekomst voor Westerlo ondanks blijvend verschil met 1A-ploegen


Foto: © photonews 16 mei 2019 12:24

Nog één wedstrijd rest Westerlo in wat sowieso een prima seizoen is geweest, met een plek in de top vier in de competitie en een goede play-off 2. Dat laat volgens Bryan Van Den Bogaert het beste verhopen. Wel moeten de Kempenaars efficiënter omspringen met de kansen.

Dat was ook één van de pijnpunten in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Charleroi. "In de eerste helft lieten we de bal goed gaan van links naar rechts. Charleroi heeft vooral achter de bal moeten aanlopen. Wij maken de vele kansen niet af en een eersteklasser doet dat wel", weet Van Den Bogaert.

Ze zijn bijna niet aan onze goal geweest - Bryan Van Den Bogaert

De openingstreffer van Morioka was een koude douche voor Westerlo. "Ze zijn bijna niet aan onze goal geweest, maar dan is er een terugspeelbal die onze keeper slecht verwerkt. In eerste klasse wordt dat afgestraft. We hebben wel geprobeerd om er nog iets van te maken. Charleroi pakt het leep aan en speelt dan puur op de counter."

Hoe dan ook mogen ze in de Kempen zeker en vast fier zijn op wat ze in de play-offs gepresteerd hebben. "We hebben ons zeker laten zien in play-off 2. We wilden onze supporters ook iets teruggeven. Niemand had verwacht dat we zoveel punten gingen pakken. Als we onze kansen gaan afmaken, is dat zeker veelbelovend naar de toekomst toe."

Charleroi \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.