Wat staat er nog allemaal op het spel in de dolle slotweek in play-off 1?


Foto: © photonews 16 mei 2019 20:17

Ten laatste zondag weten we wie de titel pakt in play-off 1 én weten we ook welke teams nog allemaal kans maken op een Europees ticket of daar al zeker van zijn. Deze week staat er voor héél veel teams echter nog iets op het spel. Wat precies?

1. KRC Genk (50 punten)

KRC Genk is al zeker van de voorrondes van de Champions League, want het eindigt zeker in de top-2. Het telt momenteel drie punten meer dan Club Brugge en heeft dus de titel nog steeds binnen handbereik. Met 4 op 6 zijn ze altijd zeker van de titel.

Programma: Anderlecht (uit), Standard (thuis)

2. Club Brugge (47 punten)

Club Brugge is ook al zeker van de voorrondes van de Champions League, want het eindigt zeker in de top-2. Het telt momenteel drie punten minder dan KRC Genk, maar bij een gelijk puntenaantal pakken zij wel de titel. 

Programma: Standard (uit), Antwerp (thuis)

3. Antwerp (39 punten) 

Voor The Great Old is de Champions League gaan vliegen, maar de Europa League lijkt steeds dichterbij te komen. Van een stek in de top-4 zijn ze nu al zeker, dat geeft al (minstens) recht op een stekje in de barrages voor Europees voetbal. Momenteel staan ze er echter goed voor om plek 3 te pakken, want ze tellen drie eenheden meer dan Standard. 4 op 6 is een zeker Europees ticket.

Programma: AA Gent (thuis), Club Brugge (uit)

4. Standard (36 punten)

Standard heeft drie punten in te halen op Antwerp, wil het nog de derde plaats en een zeker ticket voor Europa pakken. Bij een gelijk aantal punten is het wel Het moet nog tegen de top-2 spelen en kan ook nog vijfde worden als het 0 op 6 pakt en Anderlecht wint twee keer.

Programma: Club Brugge (thuis), Genk (uit)

5. Anderlecht (31 punten)

Paars-wit heeft zes op zes nodig om nog een waterkansje te hebben op plaats 4. Als KV Mechelen gestraft wordt in de nasleep van Operatie Propere Handen kan echter ook plek 5 nog recht geven op Europees voetbal. Dan moet het Gent afhouden, mogelijk in een rechtstreeks duel.

Programma: KRC Genk (thuis), AA Gent (uit)

6. KAA Gent (29 punten)

De Buffalo's moeten ook hopen op een straf voor KV Mechelen en moeten bovendien nog twee punten inhalen op Anderlecht. Bij een gelijke stand zijn de Gentenaars wel in het voordeel. 

Programma: Antwerp (uit), Anderlecht (thuis)

Play-off 2

En dan is er nog play-off 2. Ook daarin was er nog een en ander mogelijk, maar sinds de midweek is het duidelijk: Kortrijk speelt de finale tegen Charleroi in eigen huis. Union kan wel nog de groepswinst afpakken van de Kerels, maar zij hebben geen Europese licentie.

Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Union SG \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.