Wijnants haalt in exclusief gesprek mooiste momenten aan en looft supporters: "Dan ben ik gerust"


Foto: © photonews 16 mei 2019 18:42

Hoewel Herman Wijnants nog altijd betrokken zal blijven bij Westerlo, zwaaide hij woensdag toch af als voorzitter-manager. Wijnants stond Voetbalkrant te woord over zijn huldiging, de mooiste momenten tijdens zijn veertig jaar ten dienste van de club en zijn wensen voor de toekomst.

Daaruit bleek dat de winnaar in hem nog altijd aanwezig is. "Of ik met een ander gevoel naar het stadion gekomen ben? Neen, ik wilde winnen. Dat is spijtig genoeg niet gebeurd. Ik denk dat we van de inzet van de spelers tevreden mogen zijn. De supporters jagen ze de laatste jaren ook echt vooruit. Als je ziet dat Charleroi met vijf à zes man achteraan speelt, wil dat wel iets zeggen."

Appreciatie voor de fans

Ondanks het sportieve aspect van de wedstrijd, draaide het toch grotendeels om de figuur Herman Wijnants. Voor de aftrap werd hij in de bloemetjes gezet en de supporters scandeerden meermaals zijn naam. "Dat is altijd plezant. Ik doe gewoon mijn job eigenlijk. Het is tof dat die mensen mij appreciëren, maar ik apprecieer hen ook."

Toen hij het veld betrad, werd het nummer My Way van Frank Sinatra door de boxen geknald. Toch is dat niet bepaald het lijflied van Wijnants. "Neen, allemaal samen, dat telt voor mij." Vandaar ook de dankbaarheid voor de supporters van Westerlo. "Dankzij hen zijn we zo ver geraakt. Natuurlijk ook dankzij spelers, trainersstaf, enzovoort. Maar als je die supporters niet achter u hebt, lukt het niet. De laatste jaren is dat echt gegroeid."

Europees voetbal als hoogtepunt

De realisatie waar hij het meest fier op is, is het bereiken van Europees voetbal. "Het is de verdienste van heel de club dat we Europees gespeeld hebben door de beker te winnen. Dat je als Westerlo in Bern kunt gaan spelen, in Finland en in het Duitse Berlijn... Als ik in het buitenland kom, vragen ze vanwaar ik ben. Als ik zeg van Westerlo, reageren ze: Oh, dat is van die voetbalclub. Dat is een teken dat je je op de kaart hebt gezet."

Rest nu de hamvraag: hoe ziet de toekomst van Westerlo eruit na het laatste seizoen met Wijnants als manager en een goede play-off 2? "Dat moeten we nu nog afwachten. We zullen zien wat de evaluatie is van de nieuwe eigenaars. Dat beeld verwacht ik nu wel één van deze dagen. Ik hoop dat we in de toekomst dat we in deze fase verder gaan en de club nog groeit. Dat zal het belangrijkste zijn. Dan ben ik gerust."

Charleroi \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.