Een dag na de extase - Gerits: "Zijn hart is blauw-zwart en blauw-wit" & "De band met Brugge is sterker"

17 mei 2019 15:53

Philippe Clement wordt in het Genkse nu ook aangesproken als 'kampioenenmaker'. Op anderhalf jaar tijd loodste hij de club naar de titel, de club wil hem dan ook nog een poos langer in de Luminus Arena houden.

Maar het Genkse bestuur is niet doof voor de geruchten over een mogelijk vertrek naar Club Brugge. Erik Gerits stond na een nachtje vieren Sporza te woord en in dat interview had hij het over de succescoach van KRC Genk.

"We hopen uiteraard dat hij blijft. We hebben alles uit de kast gehaald, ook financieel en op vlak van professionele omkadering. Philippe krijgt hier veel respect en vrijheid. Nu is het afwachten wat hij wil. Ik heb er wel vertrouwen in", aldus de CEO van de pas gekroonde landskampioen.

Snel een beslissing

Het wordt een echte tweestrijd tussen Brugge en Genk om de diensten van Clement en elke partij heeft zo zijn troeven. "Het hart van Philippe is niet alleen blauw-zwart, ook blauw-wit. Daar ben ik zeker van. De band met Club is iets sterker omdat hij daar iets langer heeft gewerkt."

"Ik ben overtuigd dat zijn werk hier niet ten einde is", stelde hij daar tegenover. "We hebben ambitie, spelen Champions League en met Clement erbij kunnen we zeker slagen. Op korte termijn wordt de knoop doorgehakt."

KRC Genk
 
 
 
Reacties.