Einde van tijdperk Ivan Leko? "Als het zondag mijn laatste match wordt, dan kan ik Club met een brede smile verlaten"

17 mei 2019 10:27

De kans is vrij reëel dat er na twee seizoenen een einde komt aan het tijdperk van Ivan Leko als coach van Club Brugge. Zelf wilde de Kroaat nog niet te veel in zijn kaarten laten kijken na de nederlaag in Luik en de verloren titel.

Zondag speelt Club het laatste duel van het seizoen. Meer dan een galamatch voor de fans wordt het niet, want Club heeft niets meer te winnen of te verliezen. Maar de thuismatch tegen Antwerp zou ook wel eens de afscheidswedstrijd van Leko kunnen worden. 

"In voetbal kan alles", vertelde Leko toen de vraag over zijn afscheid gesteld werd. "Ik heb hier twee jaar gewerkt. Ik heb me elke dag voor de volle 100 procent gegeven. We hebben samen fantastische dingen verwezenlijkt. Ik ben dan ook super trots op de staf, de spelers, het bestuur en onze fans. Als het tegen Antwerp mijn laatste match wordt, dan kan ik Club met een brede smile verlaten."

Voor de fans

Volgens Leko staat de match van zondag vooral in het teken van de fans. "De ambitie is gewoon om onze wedstrijd te spelen en iets terug te geven aan de fans. Of we nu op één of vier punten van Genk eindigen, dat is niet belangrijk. Onze fans waren fantastisch. Op verplaatsing, in de thuismatchen...

Bij Standard hopen ze alvast dat Club zijn plicht doet, want de strijd om plaats drie is wel nog spannend. "Het is onze laatste thuismatch, dus je mag er zeker van zijn dat we onze beste ploeg zullen opstellen. We zullen er alles aan doen om te winnen", verzekerde de Kroaat. Michel Preud'homme zag dat het goed was. 

Bart Ver Elst

Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.