Beerschot blijft maar wachten: "Twee jaar wachten op uitspraak zou onaanvaardbaar zijn"


Foto: © Photonews 18 mei 2019 09:57

Beerschot Wilrijk wordt weer Beerschot. De club haalt - zoals verwacht - Wilrijk uit de naam en gaat door in een nieuw jasje. Met een nieuw clublogo ook. Maar pronkt dat volgend seizoen in 1A of 1B. Vice-voorzitter Walter Damen over het wachten op nieuws...

Beerschot is één van de clubs die zich aan de zijde heeft geschaard van de KBVB in het kortgeding van KV Mechelen. “We hebben twee scenario's klaar en in beide gevallen zullen we er staan. Wat onaanvaardbaar zou zijn, is dat we nog twee jaar moeten wachten op een uitspraak in Operatie Propere Handen. Dat is een verrottingsstrategie. Ik kan met veel leven, maar ik hoop dat het zover niet komt", aldus Damen in GvA.

Maar Damen weet ook waarom clubs zich tot extreme en illegale acties laten verleiden. “Het antwoord is simpel. Omdat 1B niet leefbaar is zonder extra investeerders. Het is niet voor niets dat clubs zoals Westerlo en Lommel nu ook zijn overgenomen door buitenlandse geldschieters. Er zit een nieuwe competitiehervorming aan te komen, die in principe over twee seizoenen ingaat."

"Wat mij betreft gaan we in 1A met twintig clubs spelen, zonder play-offs. In Engeland, maar ook in Italië en Spanje is dat het geval. Weet je, het is eenvoudig. Als Beerschot tegen Anderlecht speelt, trekt het nu eenmaal meer publiek en sponsors dan voor een wedstrijd tegen Tubeke. En dat geldt niet alleen voor ons."

KV Oostende \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.