De wintertransfers van de top 6 onder de loep: Zulj, Ito, De Norre, Kaminski, Simao, ...

18 mei 2019 17:00

Het seizoen van de top 6 zit er bijna op en alle plaatsjes zijn bijna uitgedeeld. In de winter werd er door sommige ploegen nog wat spelersmateriaal bijgekocht en bij de ene draaide dat wat beter uit dan bij de andere.

Racing Genk

De landskampioen liet drie spelers overkomen tijdens de wintermercato. Casper De Norre werd weggeplukt bij Sint-Truiden en is een doublure voor Uronen of Maehle. De matchen die hij speelde waren telkens degelijk.

Neto Borges, ook een back, kon echter nog niet overtuigen, maar de laatste van drie winteraankopen wel. Ito moest zich even aanpassen aan onze competitie, maar daarna liet de schuchtere Japanner heel wat moois zien.

Club Brugge

Blauw-zwart versterkte zich niet in januari en dat zou het zich nu kunnen beklagen. Vooral centraal in de verdediging was er even nood aan vers bloed. Maar dat was voor de ontdekking van Mata als centrale verdediger.

Standard

Er was ook bij de Rouches weinig beweging op de transfermarkt. Enkel Halilovic werd tot 2021 gehuurd. De Kroaat is een twijfelgeval, maar liet al zien over veel kwaliteiten te beschikken. Na een volledige voorbereiding onder Preud'homme zal hij er wel staan.

Antwerp

De Great Old sloeg ook maar een transferslag. David Simao is vooralsnog een transfer in de breedte gebleken. In de wedstrijden die hij mocht starten kon hij niet altijd overtuigen. Bölöni heeft tijdens de zomer nog wat tijd om hem te kneden.

Gent

Sorloth, Bezus en Kaminski waren de drie winteraankopen van KAA Gent, drie jongens met een naam. De doelman is een echte aanwinst, Sorloth maakte bijzonder veel indruk in de strijd om play-off 1 en zakte daarna wat weg.

Toch wordt er nog stevig op hem en zijn beste vorm gerekend om de vijfde plaats in de wacht te slepen. Roman Bezus kwam over van STVV en had moeite om zich tot basisspeler te ontpoppen op het middenveld.

Anderlecht

King Kara, de 'beste speler van Oostenrijk' en Yannick Bolasie was het inkomende trio van Anderlecht deze winter. Kara werd zowel door Belhocine als door Rutten gebruikt, wat hem tot een geslaagde 'transfer' maakt.

Daartegenover staat wel een floptransfer: die van Zulj. Het is niet makkelijk om op zijn positie te overtuigen bij Anderlecht, maar hij komt zelfs nog achter Hanni, Morioka en Stanciu.

Bolasie werd met de grote trom binnengehaald en liet af en toe een klasseflits optekenen, maar veel te weinig in vergelijking met de hoge verwachtingen. Zijn twee kopbalgoals (tegen Antwerp en Genk) getuigden wel van een ongelooflijke sprongkracht. Als meer ervaren speler heeft hij de ploeg nooit op sleeptouw kunnen nemen.

Hannes Van Gael

Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.