Slotwedstrijd lang geen verplicht nummer voor Maxime Biset


Foto: © photonews 18 mei 2019 18:56

Maxime Biset en Westerlo trekken zaterdagavond naar Sint-Truiden. De groepswinst is buiten bereik, maar toch is het geen overbodige opdracht. Westerlo zou graag tweede eindigen in zijn groep en dat kan nog mits een overwinning op Stayen.

De Kemphanen blikken sowieso terug op een geslaagd seizoen. "Het is toch heel mooi als je vierde eindigt in 1B en dan in je groep in play-off 2 voor een tweede plaats kunt spelen. Het is een leuke campagne geweest. We hebben toch altijd iets laten zien. We brengen opnieuw het voetbal dat we kunnen brengen", weet Maxime Biset.

De centrale verdediger koestert toch nog best hoge verwachtingen voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Het kan volgens hem wel eens een spektakelmatch worden. "Zij zullen in eigen huis hun supporters toch ook nog wel iets willen geven. Wij willen er ook nog een leuke afsluiter van maken. We hopen het seizoen in schoonheid af te sluiten."

Voetballende oplossing

Om dat te kunnen doen, kan het wel best individuele fouten vermijden. Voorbije zaterdag lag er zo eentje van de doelman aan de basis van de nederlaag tegen Charleroi. "De wil is er om te voetballen van achteruit. Het houdt ook een risico in om in het merendeel van de matchen daarvoor te kiezen. Er zal dan al wel eens een mindere pass tusssen zitten. Je moet dus altijd scherp zijn en zien dat je het niet te laks opneemt."

Sint-Truiden \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.