STVV buigt in slotkwartier achterstand om en kan zo toch met een goed gevoel op vakantie


Foto: © photonews 18 mei 2019 21:52

Sint-Truiden kan na het missen van groepswinst in play-off 2 toch met een goed gevoel op vakantie. De Truienaars kwamen via een knullige owngoal van De Sart op achterstand, maar diezelfde De Sart en Janssens bezorgden STVV de zege.

Voor STVV en Westerlo stond er niets meer op het spel in deze laatste match van het seizoen. Bob Peeters kampte bovendien met een waslijst aan afwezigen en liet sterkhouders zoals Van Eenoo, Biset en doelman Van Langendonck op de bank.

Brys deed wel nog beroep op zijn type-elftal om de fans - na een toch wel sterk seizoen -nog één keer te verwennen. Eindeseizoensmatch of niet, bij STVV hadden ze er wel zin in. Dat vertaalde zich in een resem hoekschoppen in het openingskwartier, maar opnieuw werd duidelijk dat stilstaande fases niet het sterkste punt zijn van de Kanaries.

Kamada baande zich een weg door de bezoekende defensie, maar de hoek was te scherp om te besluiten. 

Van Hout en en zijn collega Steppe bleven zo goed als werkloos, al was een beenveeg van de 2,08 meter grote Westerlo-doelman wel nodig toen Sankhon al te makkelijk de zestien binnendrong. De Truienaars haalden de voet niet van het gaspedaal, maar deden dat zonder echt grote kansen te creëren.

Van Hout ging goed plat op de kopbal van Ceballos, het overhaaste schot van Boli miste precisie. Toch werd er niet gerust met een 0-0 tussenstand. De Sart verschalkte ongelukkig zijn eigen doelman na een voorzet van Buyl en zo gingen de bezoekers met een gevleide voorsprong richting kleedkamers. 

STVV moest wel komen na rust, maar het was Corstjens die met een kopbal bijna de voorsprong verdubbelde. De Truienaars zetten daar alleen schotjes van Sekine en Sankhon tegenover. Echt gevaar bleef uit.

De Sart met de 1-1

Het ontbrak de Kanaries aan creativiteit om de Westerlo-verdediging te ontmantelen. Van Hout kreeg dan ook nauwelijks werk op te knappen, maar was toch geklopt toen De Sart een kwartier voor tijd zijn afgeweken schot in doel zag belanden. Al leek ook de boomlange doelman zeker niet vrijuit te gaan. 

Toen Boli even later neerging in de zestien en scheidsrechter Smet op aanraden van de VAR toch een kijkje ging nemen, ging de bal op de stip. Van Hout liet zich niet intimideren door Botaka, die de bal rechtdoor en op het Westelse sluitstuk knalde. 

Gelegenheidsverdediger Janssens doet het

De overwinning kwam er toch nog in de slotminuten. Janssens kreeg te veel tijd om aan te leggen en zo werd de gelegenheidsverdediger - die al na 20 minuten moest invallen - met een harde knal de Truiense matchwinnaar. De emoties waren duidelijk zichtbaar bij Janssens. 

Sint-Truiden \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.