Supporters Malinwa furieus: "Dit is geen eerlijk proces" en "Hij is ook de advocaat van Ivan Leko en kreeg dus wél inzage"

18 mei 2019 11:55

Op de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB zijn er zaterdag de eerste pleidooien gevoerd. Daarbij kwamen ook de supporterclubs van KV Mechelen zich verdedigen.

De twee Mechelse supportersgroepen, die ook in het bestuur van Malinwa zijn gevestigd, worden door een en dezelfde advocaat vertegenwoordigd. In zijn pleidooi wordt de strategie bewandeld die ook KV Mechelen als club hanteert.

Zo wordt de verjaringstermijn en het reglement op basis van het 'betrokken seizoen' duidelijk gestipuleerd. "De vordering had voor 15 juni 2018 moeten gebeuren", klinkt het op de zitting. "En dus kan de degradatie onmogelijk gevorderd worden."

Schorsing van de procedure

Verder zou de Geschillencommissie volgens hen moeten beslissen op basis van een half dossier, waar veel gaten in zitten. En bovendien zou de Comissie mogelijk zelfs onbevoegd zijn. Ook de rechten op verdediging zouden zijn geschonden.

"Wij vinden het niet eerlijk dat wij geen inzage krijgen in het strafdossier, terwijl Walter Van Steenbrugge dit bijvoorbeeld wel heeft. Hij is advocaat van Sporting Lokeren, maar ook van Ivan Leko. Op basis van dat alles vragen wij de schorsing van de procedure."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Sporting Lokeren \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.