Europese regelmaat blijft aanhouden: titelstrijd tussen Dynamo Kiev en Shakhtar Donetsk beslecht


Foto: © photonews 19 mei 2019 22:48

Er zijn zo van die ploegen die haast elk jaar weer van de partij zijn in de Champions League. Dat hoeven overigens niet altijd teams te zijn uit Europese topcompetities. Neemt nu bijvoorbeeld Shakhtar Donetsk. Dat zal er volgend seizoen weer bij zijn na het vieren van een nieuwe titel in Oekraïne.

Shakhtar is zo dominant in eigen land dat het quasi elk jaar wel mag aantreden op het kampioenenbal, al dan niet na het spelen van een voorronde. In acht van de vorige negen edities nam het deel aan de groepsfase van de Champions League. Volgend seizoen zal het dus de negende maal zijn in de laatste tien jaar.

Onoverbrugbare kloof

De ploeg is immers opnieuw kampioen van Oekraïne. Shakhtar behaalde zijn twaalfde titel op het veld van Zorya Luhansk. Junior Moraes opende al na tien minuten de score en dat bleek voldoende voor de overwinning. Het verschil met Dynamo Kiev bedraagt nu elf punten en dat is een onoverbrugbare kloof.

Dit seizoen eindigde Shakhtar derde in groep F in de Champions League. Het mocht zo nog verder naar de Europa League, maar werd meteen uitgeschakeld door revelatie Eintracht Frankfurt. De laatste keer dat de Oekraïners in Europees verband uitkwamen tegen een Belgisch team, was in 2016-2017. Toen wonnen ze tweemaal van AA Gent in de groepsfase van de Europa League.

Shakhtar Donetsk
 
 
 
Reacties.