Ex-speler van Anderlecht is grote held in topper die beslist over Turkse titelstrijd


Foto: © photonews 19 mei 2019 22:05

Voor heel wat oude bekenden uit onze Belgische competitie was het dit weekend spanning troef. De Turkse topclub Galatasaray heeft er immers wel wat lopen. Eén van hen eigende zich een ware glansrol toe in de beslissende wedstrijd voor de titel: Henry Onyekuru, ex-Eupen en ex-Anderlecht.

Twee speeldagen voor het einde van de competitie hadden Galatasaray en Basaksehir evenveel punten. En welke wedstrijd stond er op het programma? Jawel, Galatasaray - Basaksehir. Een soort titelfinale dus, alles of niets. Daarin dreigde het fout te lopen voor de kampioen van vorig jaar, maar de thuisploeg kon alsnog zekerheid verwerven over een nieuwe titel.

Feghouli zet ommekeer in

Riad Bajic bracht na ruim een kwartier de stand op 0-1 en dat was ook de score bij de rust. Galatasaray moest dus uit zijn pijp komen. Feghouli hing kort na de pauze de bordjes in evenwicht en even voorbij het uur was het niemand minder dan Henry Onyekuru die de 2-1 tegen de touwen kopte.

Zo mocht hij samen met ploegmaats Ryan Donk, Christian Luyindama en Mbaye Diagne de titel vieren. Galatasaray kan nog wel bijgehaald worden, maar in dat geval is het onderline duel beslissend en dat is nu in het voordeel van de ploeg van Onyekuru.

Galatasaray
 
 
 
Reacties.