Kompany wordt hét uithangbord, Zetterberg ziet enkel voordelen aan komst: "Zijn aanwezigheid alleen gaat ons al helpen met transfers"

19 mei 2019 17:30

Vincent Kompany is terug... Een verrassing à la Coucke, zoals hij bij Oostende Nicolas Lombaerts haalde, maar dan op een nog heel ander niveau. Als speler en als trainer? Hoe steek je dat praktisch in elkaar? Wel, Kompany wordt niet echt de hoofdtrainer, daar heeft hij ook de papieren niet voor.

Kompany heeft nog geen Pro License en mag dus zelfs niet coachen tijdens wedstrijden. Dat is in principe geen probleem omdat hij wel gaat spelen. Maar hoe gaat dat nu praktisch in zijn werk? "Dat gaan we nog bespreken. Vincent brengt sowieso iemand mee hé", aldus ex-ploegmaat Pär Zetterberg.

"Klasse!" Het woord is gevallen. Kompany moet de grandeur van de grote dagen met zich meebrengen. Hij die de belichaaming is van wat een speler van Anderlecht moet zijn. "Maar dat niet alleen. De sponsors gaan dit ook leuk vinden. Het stadion - dat niet altijd vol zat - zal uitverkocht zijn. En als speler gaat hij ons niveau naar boven halen."

Het stadion zal nu wel uitverkocht zijn

Als trainer wil hij dus nog groeien in zijn rol, maar hij zal wel de tactische lijnen mee uittekenen. "Het was zijn droom om zijn carrière te eindigen bij de club waar het allemaal begon. In de gesprekken die er gevoerd zijn bleek dat hij nog wou spelen. En de rol van trainer is daar ook ter sprake gekomen. Wat mijn rol gaat zijn? Dat ga ik nog bespreken met Vincent. Misschien ga ik meer op het veld staan, dat kan ook."

En het probleem van de zomermercato is ook al opgelost. "Zijn contacten? Alleen zijn aanwezigheid al gaat ons helpen bij transfers. Het is een naam in het internationale voetbal."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.