Clubwatcher BBC verklaart het vertrek van Kompany bij Manchester City

20 mei 2019 13:13

Het nieuws over de terugkeer van Vincent Kompany naar Anderlecht sloeg zondag in als een bom. Zijn vertrek bij Manchester City was dan weer geen complete verrassing.

“Toen Kompany na zijn doelpunt tegen Leicester City met zijn kindjes over het veld liep, zag hij er enorm emotioneel uit”, vertelde Simon Stone, de clubwatcher van Manchester City voor BBC in een gesprek met Sporza.   

“Guardiola ontweek de laatste tijd ook alle vragen over Kompany. Als hij zou blijven, zou Guardiola daar meteen duidelijkheid over hebben geschept. Zijn vertrek was dan ook geen complete verrassing.”

Stone denkt ook te weten waarom Kompany besloot om te vertrekken bij City. “Kompany miste de laatste jaren veel wedstrijden door blessures. De stijl van Guardiola vergt heel veel van de spelers en hun lichaam. De premier League is ook zo brutaal. Daarom heeft hij beslist dat hij niet meer voor City kan spelen.”

Stone stak zijn waardering voor de Rode Duivel ook niet onder stoelen of banken. “Van zijn generatie is hij één van de voornaamste figuren in de Premier League. Zijn werkhethiek en leiderschap: je mag het belang daarvan allemaal niet onderschatten.”

"Hij heeft zoveel cruciale zaken gedaan op het veld. En ook naast het veld, met zijn inzet voor nevenprojecten en het goeie doel. Hij heeft een veel bredere status dan die van kapitein van een voetbalclub. Hij is een van de sleutelfiguren in de Premier League, het Engelse voetbal en de geschiedenis van City."

Anderlecht \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.