Tuchtprocedure schakelt versnelling hoger: KV Mechelen wil tekortkomingen in dossier aantonen

20 mei 2019 05:30

Voor de advocaten van KV Mechelen is het alweer een belangrijke dag. De tweede zitting van de tuchtprocedure inzake het matchfixingschandaal staat immers op het programma. Daarin zal de rol van Malinwa en de betrokken bestuurders aan bod komen. Hun verdediging lijkt al bekend.

Aangezien KV Mechelen een kort geding opstartte om de tuchtprocedure te schorsen, zal wellicht opnieuw een leger advocaten onder leiding van meester Joost Everaert de schorsing van deze procedure vragen. Dat ligt in de lijn met wat er tot dusver uit Mechelse hoek beweerd is: dat de rechten van de verdediging geschonden zijn en het onderzoek onvolledig is.

Afgelopen zaterdag ging de eerste zitting van de tuchtprocedure door, waarin het vooral ging over de rol van de makelaars. Nu zal de nadruk dus liggen op de verdediging van KV Mechelen en van zijn bestuurders Olivier Somers, Johan Timmermans, Thierry Steemans en Stefaan Vanroy.

Zes zittingen in totaal

Voor 28 mei moeten er in totaal zes zittingen plaatsvinden. Voor 30 juni zou er een definitieve uitspraak moeten komen, inclusief een mogelijk beroep bij het BAS. Of dat haalbaar is, hangt uiteraard ook af van de uitkomst van het kort geding dat Mechelen aanspande.

Kevin Vanbuggenhout

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.