'OH Leuven gaat spelerskern sterk uitdunnen'

20 mei 2019 22:38

Oud-Heverlee Leuven heeft geen al te best seizoen achter de kiezen: de Leuvenaars flirtten lang met de degradatie en konden pas een dikke maand geleden het behoud veiligstellen. Met het oog op volgend seizoen wil de club vernieuwen, en dat betekent grote kuis in de kleedkamer.

Binnen de ruime spelerskern bij OH Leuven - beloften inbegrepen - zijn er zo'n achttien contracten die deze zomer ten einde lopen. Enkele daarvan zal de club vernieuwen, maar toch is het naar verluidt de bedoeling dat een aantal spelers de deur van Den Dreef definitief achter zich dichttrekken. 

Na de uitdunning zou de ruime spelerskern nog slechts uit een slordige 25 mensen bestaan. De Leuvense club wil er bewust voor kiezen om meer in te zetten op kwaliteit: van de spelers die einde contract zijn, zal slechts een handvol een nieuw contract krijgen, en voor het overige zal er gerichter gerekruteerd worden. Die strategie zou de efficiëntie ten goede moeten komen, al is het afwachten of ook de resultaten volgend seizoen zullen volgen. 

OH Leuven
 
 
 
Reacties.