Deschacht over zijn toekomst: "Zou mooi zijn om als trainer terug te keren naar Anderlecht"

20 mei 2019 14:04

Olivier Deschacht vertrok afgelopen zomer bij Anderlecht, waar hij sinds 1997 aan de slag was. Op zijn 38e wil hij nog van geen ophouden weten.

Deschacht eindigde dit seizoen laatste met Lokeren, maar door ‘Operatie Zero’ is het nog niet zeker of Lokeren volgend jaar in 1A of 1B speelt.

“Ik heb nog niets beslist over mijn toekomst”, vertelde Deschacht tijdens een Facebook-live op Sporza. “Ik wacht op de uitspraak in ‘Operatie Zero’. Ik hoop niet dat KV Mechelen en Waasland-Beveren gestraft worden, maar ik wacht gewoon af. Ik hoop dat we voor 30 juni iets weten.”

“Ik ben een vrije speler en heb al aanbiedingen gebreken. Ook van Lokeren. Ik begin mijn voorbereiding sowieso bij Lokeren. Daarna zien we wel. Ik denk dat ik nog een goed seizoen in mij heb.”

Deschacht kijkt ook al verder vooruit dan volgend seizoen. “Ik ben bezig met mijn trainersdiploma. Dat is een parcours van twee jaar. Wie weet kan ik daar later iets mee doen.”  

“Het zou mooi zijn om als trainer terug te keren als Anderlecht. Niet als T1, want ik heb niet de capaciteiten van een goeie hoofdcoach: ik ben zeer ongeduldige en kan ook vreselijk negatief zijn na een nederlaag of een tegenslag. Misschien kan ik daar in groeien, maar dan moet ik dat eerst leren van een toptrainer." 

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.