Philippe Clement zag twee uitblinkers in doelpuntloze galamatch

20 mei 2019 16:45

Na een heleboel huldigingen, felicitaties en ererondes bleef de galawedstrijd van Racing Genk steken op een 0-0. De thuisploeg trad aan met een geïmproviseerd elftal en Clement zag daarin twee spelers uitblinken.

Rubin Seigers mocht dit seizoen sporadisch op speelminuten rekenen en haalde vaak zelfs de wedstrijselectie niet. "Seigers stond op de rechtsback, een positie waar hij, als centrale verdediger, nog maar sinds het begin van dit seizoen heeft geleerd om te spelen", aldus Philippe Clement.

"Hij trainde zelfs niet altijd mee met ons. Dan maakte hij toch indruk in een wedstrijd tegen een ploeg die om een beter Europees ticket vecht en voor een weekje langer vakantie."

"Ten tweede, Dries Wouters. Hij was voor mij de beste man op het veld", aldus Clement. Ook Wouters kwam weinig aan spelen toe, want hij moest gedurende het seizoen onder meer Berge, Heynen, Malinovskyi en Pozuelo voor zich dulden in de pikorde.

"Hij heeft dit seizoen zijn plek op het middenveld gevonden, en vandaag onderstreepte hij dat. Alleen heeft hij de pech gehad dat er heel veel middenvelders heel goed gepresteerd hebben. Maar daardoor is hij niet minder goed gaan trainen en hij is blijven vechten."

Hannes Van Gael

KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.