Schotland heeft nieuwe bondscoach in aanloop naar match tegen Rode Duivels

20 mei 2019 16:40

In juni nemen de troepen van Roberto Martinez het op tegen Kazachstan vooraleer ze de degens kruisen met het nationale elftal van Schotland. Bij die laatste ploeg staat sinds kort een ex-trainer uit de Premier League aan het roer.

Steve Clarke (55) volgt Alex McLeish op als bondscoach van Schotland. Na zijn spelerscarrière was Clarke assistent geworden van achtereenvolgens Ruud Gullit en Sir Bobby Robson bij Newcastle, om daarna bij Chelsea terecht te komen onder José Mourinho en Avram Grant.  

Nadat hij Zola was gevolgd naar West Ham United, werkte hij met drie verschillende trainers bij Liverpool (Dalglish, Hodgson et Rafa Benitez) om het vervolgens tot hoofdcoach te schoppen bij West Bromwich Albion en Reading. Bij Aston Villa werd hij opnieuw assistent, want daar zwaaide Di Matteo de plak als hoofdtrainer.

In oktober 2017 keerde hij uiteindelijk terug naar zijn thuisland bij de club Kilmarnock, en voor het goede werk dat hij daar leverde wordt hij nu beloond: de Schotse voetbalbond heeft hem een contract van drie jaar gegeven om de nationale selectieheer te worden. Benieuwd of zijn ploeg op elf juni ook potten kan breken tegen de Rode Duivels...

Jeroen Verschakelen - Jordan Horwood

Schotland
 
 
Reacties.