Gent wil Ghelamco Arena weer laten bruisen en gaat in op vraag van fans: "We missen die zinderende sfeer"

21 mei 2019 22:06

Ivan De Witte en Michel Louwagie stoorden zich de voorbije maanden wat aan de sfeer in de Ghelamco Arena. Die bruiste niet meer zoals weleer vond de Gent-top. Nu hebben ze geluisterd naar de fans en willen ze de sfeer terugbrengen door een volledig sfeervak te maken.

"De kogel is door de kerk! Vanaf volgend seizoen wordt het volledige VAK 225 hét sfeer vak van KAA Gent. Een enquête van de Armada Ganda (de overkoepelende vereniging van de sfeergroepen en de Supportersfederatie) wees uit dat de meerderheid van de abonnees in tribune 2 voorstander waren van één groot sfeervak, centraal achter het doel", klinkt het bij de club.

"Hiermee komen we ook tegemoet aan de roep naar meer sfeer: spelers, bestuur, de Armada Ganda én de meerderheid van de supporters waarderen de trouwe steun van de fans maar missen vaak de zinderende sfeer die in een groot aantal stadions het resultaat vaak mee helpt te bepalen. De Ghelamco Arena moet opnieuw daveren en dit sfeervak krijgt een voortrekkersrol in de beleving."

"Een sfeervak betekent springen, dansen, scanderen, vlaggenzwaaien, trommels... Alles wat wettelijk toegelaten is, wat beantwoordt aan de chartervoorwaarden en wat onze club niet in opspraak brengt.”

KAA Gent
 
 
 
Reacties.