Vlaamse Kruis doet oproep na misverstand met Sorloth: "Afgelopen vijf jaar drie levensreddende handelingen, dit was aangrijpend voor onze vrijwilligers"


Foto: © photonews 21 mei 2019 21:31

De hulpverleners van het Vlaamse Kruis kregen zondag heel wat over zich heen tijdens Gent-Anderlecht. Ze aarzelden om de geblesseerde Alexandre Sorloth te hulp te snellen. Een misverstand en verkeerde communicatie gaven ze achteraf toe. Maar nu vragen ze ook steun...

Onze hulpverleners kwamen zondagavond tijdens #gntand in het oog van de storm terecht. Door een foutieve organisatorische interpretatie, een spijtige communicatiefout, enkele verwarrende tekens, en een vertraagde interne communicatie omwille van een gelijktijdige dringende medische urgentie elders in het stadion, boden wij niet de goede dienstverlening waar wij als organisatie achter staan. Wij zijn vrijwilligers die hun hobby op een degelijke manier willen uitoefenen, en betreuren dat dit op dit moment misliep, waarvoor ook onze excuses aan de getroffen speler, staf, club en supporters.

Wij willen niet nalaten KAA Gent te danken voor het constructieve gesprek dat wij maandagochtend met hen mochten hebben, en in komende periode zullen wij er in overleg naar streven onze procedures te optimaliseren om herhaling te vermijden.

Tegelijk willen wij als vereniging onze steun betuigen aan onze hulpverleners. De commentaren die hen tijdens het incident, en ook daarna, werden toegeworpen, kunnen gekaderd worden binnen de terecht optredende frustraties van de toeschouwers, maar zijn daarom niet minder aangrijpend voor vrijwilligers die zich al jaar en dag belangeloos inzetten voor hun vereniging, maar ook, voor hun club. Successen blijven onopgemerkt, fouten zijn des te zichtbaar.

De afgelopen 5 jaar realiseerden de bij elke KAA Gent thuiswedstrijd 25 tot 32 aanwezige hulpverleners niet minder dan 3 onmiddellijk levensreddende handelingen, boden zij hulp bij tientallen urgenties en honderden kleine verzorgingen zowel op het terrein, als verder in en rond de Ghelamco Arena. Ons respect voor de inzet van deze vrijwillige EHBO’ers, ambulanciers, verpleegkundigen en artsen kan niet met genoeg woorden uitgedrukt worden.

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.