Emotionele Dirk Huyck: "Zeven maanden de hel omdat hij bij ons is gekomen", "Onschuldig" en "Twintigtal mensen wisten ervan, maar ..."

22 mei 2019 07:27

Dinsdag kwam Waasland-Beveren zich verdedigen in de zaak 'Propere Handen' bij de Geschillencommissie Hoger Beroep. Voorzitter Dirk Huyck was daarbij emotioneel en gaf achteraf nog meer duiding.

"Het was voor mij enorm belangrijk eens te kunnen zeggen dat wij puur slachtoffer zijn van valse beschuldigingen. Een match gefixt? Dan zou het heel slecht zijn uitgevoerd, want KV Mechelen is gezakt", aldus Huyck bij Het Laatste Nieuws.

Moddergooien

"Na het eerste onderhoud met de onderzoeksrechter in oktober was al duidelijk dat ik beter als getuige dan als beschuldigde. Er zijn dingen in onze schoot geworpen, er is zeven maanden lang met modder naar ons gegooid, ..."

"Ik wil niet spreken over een straf. Je straft je kinderen ook niet als ze niets gedaan hebben. Ik had de laatste zeven maanden geen hel meegemaakt als hij (Veljkovic) niet tot bij mij was gekomen. Maar er zijn nog veel mensen die wisten van de 'poging tot' en nu niet terechtstaan. Zeker een 20-tal mensen."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Sporting Lokeren \\ Eupen \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.