Play-offs zorgen ook in Nederland voor uitersten van emoties: tweede degradant is bekend


Foto: © photonews 22 mei 2019 21:17

Waar er in België slechts één rechtstreekse daler is op het hoogste niveau, spelen ze in Nederlands play-offs om het aantal degradanten te bepalen. Excelsior Rotterdam moest vol aan de bak om zijn hachje te redden, maar slaagde er niet in om RKC Waalwijk opzij te schuiven.

NAC Bredo was dit seizoen de enige rechtstreekse daler in de Eredivisie. Excelsior moest als derdelaatste uit de stand tegen RKC Waalwijk en had ginds met 2-1 verloren. Thuis moest er dus kost wat kost gewonnen worden. Er voltrok zich echter een rampscenario voor de Rotterdammers toen Stijn Spierings zeven minuten voor rust de 0-1 binnenkopte.

Numeriek meerderheid niet uitgebuit

Omarsson knalde kort na de pauze via de onderkant van de lat wel de gelijkmaker tegen de touwen en na het tweede geel voor Spierings wegens hands zag het er twintig minuten voor affluiten weer hoopvol uit voor de thuisploeg. Die moest dan wel nog de 2-1 maken en dat gebeurde niet.

Excelsior degradeert na vijf jaar uit de Eredivisie. Uitgerekend na een duel tegen RKC, dat dedstijds zelf door de ploeg uit Rotterdam naar een lager niveau werd verwezen. RKC speelt nu nog een heen-en terugmatch tegen Go Ahead Eagles voor promotie.

Wél nog hoop voor De Graafschap

De Graafschap klopte Cambuur met 2-0 en mag wel nog hopen op het behoud. De ploeg uit Doetinchem moet dan weliswaar nog voorbij Sparta Rotterdam.

Jong Excelsior Rotterdam
 
 
 
Reacties.