De Bleeckere weerlegt kritiek van Club Brugge en refs: "Dat is parate kennis"


Foto: © photonews 23 mei 2019 09:41

De nieuwe regels rond handsspel hebben toch al voor redelijk wat commotie gezorgd. Vooral Club Brugge was in zijn wiek geschoten nadat ze een penalty tegenkregen in Genk en achteraf bleek dat die niet correct was. Frank De Bleeckere zou daarbij een fout gemaakt hebben, maar ontkent dat met klem.

De Bleeckere zou in zijn powerpoint vergeten te vermelden zijn dat het geen hands is als de bal van het eigen lichaam komt of het lichaam van een andere speler die er zo dichtbij stond dat het niet te vermijden was. Maar De Bleeckere zou dat niet ijn zijn powerpoint gestopt hebben. De nieuwe co-baas van de refs weerlegde dat gisteren...

“Kijk, als ik naar de UEFA ga en ik krijg een presentatie mee over de drie punten waarover nieuwe criteria bestaan om te oordelen, dan ga ik niet de hele handbalsituatie opnieuw presenteren", zei hij aan HLN. "De drie punten gingen over een te wijde arm of arm boven de schouder bij een trap op doel, bij een voorzet en pass, en een sliding en tackle."

"Voor de rest is er niks veranderd aan de handspelregel. Die uitzondering behoorde tot de parate kennis. Ik voel me dus zeker niet schuldig. Want ik weet heel goed – en de mensen rond mij ook – hoe die presentatie eruit zag en dat die heel correct was.”

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.